7 tipů pro grilování masa na dřevěném uhlí:
- Marinujte maso předem - marináda změkčí vlákna a dodá masu výraznou chuť. Oblíbené jsou marinády na bázi oleje, bylin a koření.
- Nechte maso předem odstát - několik hodin před grilováním ho vytáhněte z chladničky. Dosáhne tak pokojové teploty a propečete ho rovnoměrněji.
- Použijte nepřímý žár - rozprostřete žhavé uhlí po stranách grilovacího roštu a maso položte doprostřed. Zajistíte tak pomalejší pečení.
- Netřete grilovací rošt olejem - mohla by vzniknout nežádoucí připálená pachuť. Místo toho potřete maso olejem před grilováním.
- Neobracejte maso příliš často - stačí 2-3 obrácení. Při častém obracení ztrácí maso šťávy.
- Používejte teploměr na maso - díky němu budete mít jistotu správného propečení.
- Nechte maso před krájením chvíli odstát - během této doby se šťávy rovnoměrně rozloží a maso získá ještě lepší chuť.
Dodržováním těchto tipů docílíte dokonale propečeného, šťavnatého a voňavého masa z grilu na dřevěném uhlí. Vychutnejte si jeho nezaměnitelnou lahodnou chuť.