Menu
Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
ONE LOVE - ONE GODhttps://www.jinedimenze.netZábava i poučení z jiných dimenzí. Povídky, příběhy, knihy, hudba, láska a mnoho dalšího...

Tipy pro dokonalou krkovici na dřevěném uhlí:

  1. Zvolte kvalitní kus krkovice. Tuk zajistí křehkost a šťavnatost masa.
  2. Připravte si marinády nebo suché marinády z koření a bylinek. Krkovici můžete naložit už den předem.
  3. Připravte si gril na nepřímý žár. Rozprostřete žhavé uhlí po krajích roštu a uprostřed nechte volné místo.
  4. Potřete krkovici olejem a opepřete. Položte ji na střední část roštu, kde není přímý žár.
  5. Uzavřete víko grilu a krkovici pomalu grilujte za občasného otáčení. Teplota by se měla pohybovat mezi 120-150°C.
  6. Po 30-40 minutách můžete krkovici přesunout přímo nad žhavé uhlí a za častějšího otáčení jí dopřát křupavou kůrčičku.
  7. Kontrolujte vnitřní teplotu masa. Při teplotě 65°C je maso středně propečené, při 75°C plně propečené.
  8. Před naservírováním nechte krkovici alespoň 10 minut odpočinout zakrytou alobalem.

 

Čas grilování může být různý  -  dle velikosti kusu masa.

Pomalé grilování při nepřímém žáru a závěrečné prudší dopečení zajistí, že vaše krkovice bude měkká, šťavnatá a se skvělou chutí.