Menu
Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Pro dokonale propečený steak na dřevěném uhlí je důležité sledovat jeho vnitřní teplotu pomocí teploměru na maso.

 

Zde jsou orientační teploty pro jednotlivé stupně propečení steaku:

Krvavý / Rare (málo propečený):

vnitřní teplota 52-57°C - střídka je měkká a při naříznuti vytéká hodně šťávy

Středně propečený / Medium Rare:

vnitřní teplota 57-63°C - středová část je teplá a při naříznuti trochu krvácí

Středně propečený / Medium:

vnitřní teplota 63-68°C - steak je propečený s minimem růžové barvy uprostřed

Středně propečený / Medium Well:

vnitřní teplota 68-74°C - mírně vlhký steak s malou stopou růžové barvy

Propečený / Well Done:

vnitřní teplota nad 74°C - steak je zcela propečený, šedé barvy a suchý

 

Pro dosažení perfektního stupně propečení je klíčové steak z grilu vytáhnout o něco dříve, než dosáhne požadované teploty, protože maso při odstátí mírně dozrává.

Dbejte také na to, aby steak nebyl příliš tenký, jinak se velmi rychle propéká.

Správná vnitřní teplota je u steaků zásadní pro zachování šťavnatosti a lahodné chuti. Používejte kvalitní teploměr a grilujte podle svých preferencí.